Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec z ucieranym ciastem
Sparzyć mak, 2 razy zemlec z cukrem, dodać jajka, zapach migdałowy i dobrze wymieszac.
Połowę ciasta wyłożyć na brytfankę, na to mak i resztę ciasta.
Piec ok. 60 minut.
margaryna |
1 kostka
|
cukier puder |
25 dag
|
jajko |
6
|
proszek do pieczenia |
1
|
mleko ugotowane |
10 lyzek
|
mąka |
3,5 szklanki
|
mak |
2 szkanki
|
cukier |
2 szklaki
|
jajko |
2
|
zapach migdałowy |
1
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: