Sposób przygotowania

Ciasto:
Drożdże wymieszać z niewielką ilością mleka i cukru. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Po wyrośnięciu wymieszać z reszta składników. Wyrobić ciasto. Odstawić na 30-40 min do wyrośniecia.
Ser:
Masło zmiksowac z cukrem dodawac po 1 żółtku i łyżce zmielonego sera. Z białek ubić pianę i połaczyć z serem. Dodać rodzynki.
Kruszonka:
Masło roztopić z cukrem, wsypać mąke i wymieszać.
Ciasto rozłożyć na brytfance, na to mase serowa i kruszonkę. Piec godzinę w 200 st C.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    wygląda wysmienicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    EKSTRA
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    przepysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    najlepszy kołacz jest właśnie z serem!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !