Sposób przygotowania

Kaszę ugotować w osolonym wrzątku. wystudzić i wymieszać z serem i jajkiem, oraz połową przyrumienionej cebuli. Przyprawić solą i pieprzem.
Paprykę przygotować do nadziewania.. odciąć korzonki ok 1 cm z miąszem wydrążyć gniazda nasienne i nadziać kaszą .. zamykając odciętym kapelusikiem.
Udka oczyścić obrać ze skórki i obsmażyć na suchej teflonowej patelni. Dodać cebulkę i podlać ok 3/4 szkl wody, dodać bulion.. poddusić ok 15 min i zrobić miejsce na papryki .. Ułożyć papryki obok udek, przykryć i dusić ok pół godziny.. Wyjąc udka i papryki na talerze. Jogurt wymieszać z mąką kukurydzianą i dodać do sosu. Szybko zagotować i polać gotowe danie.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !