Sposób przygotowania

Rozgrzewam piekarnik do 200 stopni. Prażę kostki biszkoptowe 7 minut, aż zrobię się chrupiące. Wyjmuję je z piekarnika i zmniejszam temperaturę w piekarniku do 180 stopni. Banany rozdrabniam widelcem w dużej misce. Wsypuję ksylitol i starannie mieszam. Ucierając, dodaję także mleko, białka, esensję waniliową, gałkę muszkatołową i sól. Wysypuję grzanki do kwadratowego naczynia żaroodpornego i polewam przecierem bananowym. Piekę 35 minut, aż pudding wyrośnie i się zetnie. Przed podaniem odczekuję, aż ostygnie do temperatury pokojowej.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    ostatnio bardzo smakują mi puddingi
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    wygląda pysznie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    taki pudding to bym zjadła:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !