Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kulki mięsno-ryżowe

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak
40 dag
ryż
30 dag
jajko
2 sztuki
śmietana
400 ml
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz do smaku
curry do smaku
kapusta włoska
1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mięsno-ryżowe

Mięso mielimy lub drobno siekamy,mieszamy z dobrze umytym i osączonym ryżem i jajkami,doprawiamy solą,pieprzem i curry.Z masy mięsno-ryżowej formujemy małe kulki.Liście kapusty sparzyć i zawinąć w nie kulki.Kulki ułożyć w naczyniu żaroodpornym,zalewamy śmietaną i zapiekamy 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 21.05.2012 19:24
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak