Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryżowa z pulpetami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wody
2-2,5 litra
rosołowa
1 kostka
marchewki
2 sztuki
pietruszki
1 mały korzeń
pora
1 kawalek
koncentratu pomidorowego
2 łyżki
śmietany
1 łyżka
mięsa mielonego
30 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
jajko
1 szt
kaszy manny
1 łyżka
cebuli
1 sztuka
pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.
do smaku
mąka
do zagęszczenia
ryż
1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa z pulpetami

Wodę zagotowujemy. Dodajemy umyte i pokrojone warzywa oraz kostkę rosołową. Do mięsa mielonego dodajemy tartą bułkę, jajko, pokrojoną drobno cebulę, kaszę mannę. Doprawiamy do smaku pieprzem i vegetą. Mięso wyrabiamy. Ręce moczymy w zimnej wodzie i formujemy pulpeciki wielkość dużego orzecha włoskiego. Pulpeciki obtaczamy w mące i wrzucamy do gotującego się rosołu. Dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem. Gotować 10 - 15 minut. Zupę zaciągnąć śmietaną (ew. łyżką mąki). Ryż gotujemy na sypko. Nakładamy na talerze i zalewamy zupą z pulpetami. Można też ryż dodać do zupy i chwilę pogotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 09.09.2011 10:04
swietna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak