Sposób przygotowania

Przyrządzić 2 galaretki (smak obojętny)
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Zmiksować masło z cukrem pudrem (ilość zalezy jak słodką chcemy mase), do masy wkręcic truskawki (dodawać pojedynczo, aby masa się nie zważyła (ilość zalezy od gustu).
Biszkopt posmarować masą i ułożyć na niej truskawki i beziki (w szachownicę), całośc zalać tężejącą galaretką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wygląda wspaniale
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    szkoda że za bezikami nie przepadam, najwyżej zrobie bez :-)
  • 5
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    wygląda fajnie ajak smakuje?
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    wygląda fajnie ajak smakuje?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    slawekslawek

    truskawkowe moja babcia czesto piekła
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/Madija

    i wspaniale smakuje
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    niezwykły pomysł z tymi bezami :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo apetycznie się prezentuje.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    Świetne
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    piękne!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    nikusonka

    pyszności
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Super
  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    z bezami to w ogóle rewelacja :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    świetne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !