Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolki szparagowej
50-70 dag
sól
do smaku
Sklep Prymat
masła
kilka piórek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa

Fasolkę umyć, ściąć końce. Włożyć do garnka i zalać wodą. Trochę osolić. Gotować do miękkości fasolki. Odcedzić. Na ciepłą fasolkę pokroić w piórka masło. Przykryć pokrywką. Gdy masło zacznie się topić nakładać na talerze. Można też nałożyć gorącą fasolkę na talerze i obsypać wiórkami masła. Smaczna zarówno do obiadu jak i na przegryzkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak