Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Masa karpatkowa

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko
1 litr
mąka ziemniaczana
4 łyżki
mąka pszenna
4 łyżki
cukier
1 szklanka
cukier waniliowy
2 paczki
Sklep Prymat
maragryna
0,5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa karpatkowa

Mąkę ziemniaczaną, pszenną, cukier i cukier waniliowy wymieszać razem. Z mleka odlać około pół szklanki a resztę zagotować. W odlanym mleku rozmieszać przygotowaną mieszanke z mąki i cukru i ugotować budyń.

Utrzeć maragrynę i dodawać po łyżce zimnego budyniu powoli dalej ucierając

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 02.04.2012 08:45
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak