2 łyżeczki kawy rozpuścić w szklance gorącej wody, dodać 2 łyżki cukru, przestudzić, dodać łyżkę spirytusu, ponczem skropić 3 krążki biszkoptowe. Kostkę masła utrzeć na pianę. 2 jajka rozbić do miski, postawić nad parą, dodać 4 łyżki cukru i cukier waniliowy, ubijać aż brzegi zaczną obsychać. Miskę zdjąć z nad pary i ubijać do ostudzenia. Następnie do utartego masła powoli wlać ubite jajka i rozpuszczoną w 1 łyżce wody pozostałą kawę, łyżkę spirytusu, wszystko połączyć na gładką masę. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej.
Na pierwszy biszkopt wylać połowę czekolady, rozsmarować cienko nożem, wyłożyć 1/4 masy, przyłożyć drugim krążkiem biszkoptowym i powtórzyć czynność. Na trzecim biszkopcie wyłożyć resztę masy, udekorować.