Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić z mlekiem i łyżką cukru i maki. Zostawić aż rozczyn się powiększy.
Wsypać mąke, budyń do dużej miski. Margarynę rozpuścic i ostudzić. Do mąki wlać rozczyn. Wbic całe jajko i 2 żółtka, wlac margarynę i dobrze wyrobić. Wierzch posypac maka (troszkę). Poczekać aż ciasto wyrośnie przykryte ściereczką. Po wyrośnięciu wsypac rodzynki. Włożyć do formy piec 40-45 minut w temp. 160 stopni. Można pokukrowac lub posypac cukrem pudrem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    nie ma to jak dobra drożdżówka z mlekiem ;)
  • 8
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ja lubię na ciepłoz masłem
  • 6
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    cisto drozdzowe cieplutkie jest pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszniutka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    slawekslawek

    drożdżówka jest smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    pychaa,polecam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wygląda cudownie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    strzelec02

    Pyszna.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    uwielbiam drożdżowe ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    uwielbiam drożdżowe ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Bardzo smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    pycha
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Jestem fanka drozdzowych ciast, ale poraz pierwszy widze, ze ktos dodaje budyn--ciekawe, na pewno zrobie !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !