Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pulpety w sosie pieczarkowym

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone
0,5 kg
cebula
1 sztuka
bułka czerstwa
1 sztuka
jajko
1 sztuka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
mąka
do panierowania
natka pietruszki
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie pieczarkowym

Bułkę namaczamy w wodzie lub mleku, odciskamy. Cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, natkę pietruszki siekamy Łączymy ze sobą wszystkie składnik, doprawiamy do smaku i formujemy niewielkie kulki. Panierujemy w mące i smażymy na oleju. Podajemy z ulubionym sosem pieczarkowym lub np. pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 14.06.2011 17:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak