Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rogaliki z marmoladą

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana gęsta 12 %
5 łyżek
mąka pszenna
0,5 kg
żółtko jajek
5 szt
margaryna
35 dkg
marmolada
do nadzienia
białko
1 szt lukier
cukier puder
1 szkl lukier
drożdże
5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z marmoladą

Margarynę posiekać z mąką i żółtkami dodać drożdże wymieszane ze śmietaną i dobrze zagnieść. Ciasto rozwałkować na kształt koła o grubości około 4mm, podzielić na trójkąty. Położyć marmoladę i zwijać na kształt rogalika zaczynając od szerszej strony. Rogale posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w 180 st około 15-20 min na złoty kolor.Zimne rogale polukrować(białko wymieszać z cukrem pudrem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.05.2013 09:15
moje ulubione
ben-ka 20.12.2012 08:21
a do nich kubas mleka:)
ilka_86 07.03.2012 17:57
uwielbiam takie
Krystyna32 05.02.2012 10:44
pyszne
barbara11561 07.07.2011 17:41
Pyszniutkie są twoje rogaliki:):)
Karolcia12 27.06.2011 15:13
często robiła je moja babcia, pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak