Sposób przygotowania

Flaczki zalać wrzącą wodą i zagotować następnie odcedzić. Cebule pokroić w prążki i dodać do flaczków, ponownie zalać wrzącą wodą i zagotować. Włoszczyznę pokroić w paseczki i ugotować w osobnym garnku. Gdy flaczki zmiękną pokroić je w cienkie paski i połączyć z jarzynami. Roztopić margarynę dodać mąkę i szybko zasmażyć. Dodawać 1/4 L wody i trochę zimnego wywaru cały czas mieszając do momentu powstania jednolitej masy. Zagotować wywar i połączyć go z 1/4 L gorącego wywary po flaczkach. Tak przygotowany wywar dodać do warzyw i flaczek. Następnie przyprawić majerankiem , pieprzem oraz gałką muszkatołową .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    specjalnie dla rodziców

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !