Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jak Mozambik skrzyżowałam z Cyprem :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior
0,5 szt.
masło
4 łyżki
pestki dyni
4 łyżki
koperek
4 łyżki
przyprawa piri-piri
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jak Mozambik skrzyżowałam z Cyprem :

Papryczki piri- piri pochodzą z Mozambiku , kalafior z Cypru - wylądowały w moim garnku.
Oczyścić kalafior i podzielić na różyczki . Zalać osoloną wodą i ugotować do miękkości.
Wrzucić na suchą patelnię pestki dyni i zrumienić mieszając . Dodać masło i przyprawę piri- piri . Smażyć przez moment -mieszając .
Odcedzony kalafior polać masłem z piri-piri i pestkami dyni .Posypać koperkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 26.09.2010 08:13
Nazwa - rewelacja! Kalafior - super! :)
buksiak12 22.09.2010 14:35
fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak