Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę podczas ubijania dodać cukier.

Gdy piana będzie ubita, dodawać po woli żółtka, ocet a na końcu obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.

Delikatnie wymieszać, piec około 25-30 minut w 170 stop.

Po upieczeniu przekroić ciasto na pół by powstały 2 placki.
MASA
Odlać 1,5 szkl soku, resztę soku zagotować z cukrem.
Budynie rozmieszać w 1,5 szkl soku, wlać na gotujący się sok, zagotować mieszając.
Biszkopt przełożyć gotową masą.



Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    lubię słodkości
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Jeszcze nigdy nie spotka?am si? z mas? z Kubusia! Co za pomys?! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !