Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki
4 sztuki
ogórek kiszony
2 sztuki
mąka
1 łyżka
śmietana
3 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
bulion warzywny
2 l
włoszczyzna
1/2 (krojona w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Buraki gotujemy w łupinach. Kiedy będą miękkie obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy włoszczyznę i gotujemy w bulionie. Dodajemy buraczki, ogórki kiszone starte na tarce o dużych oczkach. Zaprawiamy śmietaną i mąką, doprawiamy do smaku. Podajemy z posiekaną natką pietruszki, ziemniaczkami lub/i jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak