Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Budyniowo-galaretkowy

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
30 dag
jajko
2
cukier
30 dag
cukier waniliowy
2
Sklep Prymat
margaryna
15 dag
łyżeczka proszku do pieczenia
mleko
1 litr
duże budynie śmietankowe
2
szklanka gestej smietany
galaretki owocowe
2

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowo-galaretkowy

Z mąki, jajek, 15 dag cukru, opakowania cukru waniliowego, margaryny i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Wyłożyć nim blachę , łącznie z brzegami.Odstawić do lodówki, aby przechłodło. Ugotować budyń z 15 dag cukru i opakowaniem cukru waniliowego. Zdjąć go z ognia i dodać szklankę gęstej śmietany, szybko wymieszać , wylać na schłodzone ciasto. Piec około 50 minut. Na wierzch wystudzonego ciasta wylać galaretkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 06.06.2011 11:45
lubimy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak