Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kalarepa gotowana

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa
5 sztuk
masło
1 łyżka
sól
1 łyżka
Sklep Prymat
mąka
1 łyżka
woda
1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepa gotowana

Kalarepę obrać i pokroić w kostkę, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, włożyć do rondla, dolać wody, odrobinę posolić, włożyć kawałek masła i dusić aż będzie miękka. Pod koniec duszenia dodać łyżkę mąki lub bułki tartej, wymieszać, chwilę jeszcze poddusić i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 25.01.2012 09:54
extra
Margo1 31.08.2010 09:42
Nie wiem czy bym zjadła?
RenataZ-et 30.08.2010 10:27
Bardzo lubię! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak