Sposób przygotowania

Usunąć zdrewniałe głąby i podzielić brokuły na różyczki. Wodę zagotować z kostką rosołową i listkiem laurowym, dobrze odcedzić. Ziemniaki obrać i ugotować w tej samej wodzie. Odcedzić. Ziemniaki i brokuły razem przepuścić przez maszynkę, dodać masło, śmietanę i doprawić do smaku. Podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając. Puree powinno osiągnąć konsystencję gęstego kremu.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Uwielbiam brokuły!
  • 8
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    to nie dla mnie :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    pipi765

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    brokuły pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    mo?e by? dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !