Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jeżynowa zupka

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyny
0,5 kg
woda
1 l
cukier waniliowy
1/2 opakowanie
Sklep Prymat
śmietana 12%
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżynowa zupka

Jeżyny oczyszczamy, miksujemy. Dodajemy do wody, gotujemy. Pod koniec dodajemy cukier waniliowy, a kiedy delikatnie przestygnie dodajemy śmietanę. W razie potrzeby dodajemy jeszcze cukier.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 28.12.2011 20:49
oj nie chciałabym spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak