Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana cukinia faszerowana wieprzowiną, pieczarkami i natką pietruszki
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę i smażyć, aż się zeszkli. Dodać pokrojone w kostkę pieczarki oraz paprykę. Dusić do momentu, aż pieczarki puszczą sok.
Wrzucić zmielone mięso, wymieszać i smażyć, aż lekko zbrązowieje. Następnie dodać przyprawy, wymieszać i podsmażyć jeszcze przez chwilę. Dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. Zdjąć z ognia, a gdy farsz przestygnie, dodać ser żółty starty na tarce o dużych oczkach.
Cukinie dokładnie umyć, przekroić wzdłuż. Ponacinać lekko środek i wydrążyć miąższ łyżeczką. Oprószyć środek pieprzem i solą, ułożyć na tacce i grillować przez kilka minut. Następnie nałożyć farsz i grillować do momentu, aż ser się rozpuści, a cukinia będzie miękka.
Smacznego :)