Sposób przygotowania

w rondelku rozpuścić margarynę z cukrem i wodą (nie gotować). gdy wystygnie dodać jaja, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zmiksować. ciasto wylać do formy uprzednio posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką krupczatką. na wierzchu poukładać rabarbar pokrojony w 2-cm laseczki. piec na złoty kolor w temperaturze 180-200 st.C. jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    kwaskowe tez dobre
  • 7
    original
    Opublikowano

    plocia

    Kochana jutro jestem u Ciebie i razem wcinamy to ciasto !
  • 3
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    uwielbiam ciasta z rabarbarem :) Plociu jade z Tobą!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    moja mama takie robi, pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    bardzo lubię ciasta z rabarbarem, są pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !