Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

karpatka

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna
1/2 szt
mąka
1 szklanka
jajko
5 szt
proszek do pieczenia
1 szt
mleko
1 szklanka
cukier
1 szklanka
cukier waniliowy
1 szt.
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: karpatka

Gotujemy szklankę wody i wsypujemy pół margaryny, wsypujemy szklankę mąki mieszamy i gotujemy.Studzimy i ucieramy kolejno jajka z 1/2 łyżeczką proszku do pieczenia. Pieczemy 2 cienkie placki.Pieczemy ok40mim.
MASA: 1/2 mleka odlewamy 1/2 szklanki i mieszamy z 1,5 łyżkami mąki. Reszte mleka gotujemy z niecala szklanka cukru i cukrem waniliowym. Do tego wlewamy rozpuszczoną mąkę z mlekiem.Ostudzamy. Rozcieramy margaryne z zoltkiem i dodajemy budyń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 18.09.2010 00:59
super
borys 30.08.2010 12:07
zawsze ja uwielbiam a jak szybko znika :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak