Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

SPAGHETTI A'LA CARBONARA - UROZMAICONA MASCARPONE

4.7
(45)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

makaron spaghetti
400 g
serek mascarpone
250 g
żółtko jajek
3-4
ząbek czosnku
większy
boczek
3 plastry

Przyprawy i dodatki

rozmaryn
łyżeczka
sól i pieprz
oliwa
odrobina
natka pietruszki
posiekana, łyżka
ser twardy
50 g, tarty typu Pecorino

Przepis i sposób przygotowania na: SPAGHETTI A'LA CARBONARA - UROZMAICONA MASCARPONE

Makaron gotuję al dente.
Boczek kroję w paski, czosnek siekam, podsmażam na odrobinie oliwy.
Dodaję mascarpone, dobrze rozmącone jajka oraz rozmaryn.
Gotuję cały czas mieszając.
Dodaję ser, dokładnie mieszam, jeszcze chwilę trzymam na wolnym ogniu.
Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Sos mieszam z makaronem, na talerzach posypuję pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ugabuga 02.07.2024 15:07
mniam
Stenka 21.06.2017 17:00
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak