Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1 ugotowany ozór - użyliśmy 4 ozorków wieprzowych, 250 g śliwek bez pestek, 125 g kaparów, 250 g oliwek bez pestek, 1 łyżka musztardy, 2 łyżki marmolady z wiśni, 1/4 szklanki oliwy, 4 szklanki wody, 3 liście laurowe, 1 szklanka usmażonych okruszków z ciemnego pieczywa.

SPOSÓB WYKONANIA: Zmiksować śliwki, kapary, oliwki, musztardę, marmoladę i oliwę na pastę. Do pasty włożyć na 20 minut ozora. Włożyć do garna z 4 szklankami wody i gotować przez pół godziny. Wyjąć mięso i pokroić na plasterki. Okruchy zalać płynem z gotowania. Dodać listki laurowe i gotować do momentu aż sos zgęstnieje.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ciekawe i zaskakujące połączenie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    lubie ozorki al;e takich jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !