Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z rzeżuchą i natką pietruszki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 garści rzeżuchy
2 łyżki natki pietruszki
1 ząbek czosnku
1 czubata łyżka pestek dyni
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki oliwy extra virgin
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z rzeżuchą i natką pietruszki

Pestki dyni prażymy do zrumienienia na suchej patelni, studzimy. Do moździerza wrzucamy sól, czosnek, rzeżuchę i natkę, wszystko rozdrabniamy (jeżeli nie macie moździerza, wrzućcie wszystkie składniki do blendera i zmiksujcie). Do całości dolewamy oliwę i sok z cytryny, dodajemy świeżo zmielony pieprz, mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 05.04.2017 09:02
pysznie, zdrowo i wiosennie
Ela15 05.04.2017 05:49
bardzo ciekawy pomysł
marzut 04.04.2017 22:48
Ciekawe pesto
Bożena Matuszczyk 03.04.2017 22:30
Super przepis .;)
Ania321 03.04.2017 22:06
świetny przepis :)
halina17 03.04.2017 18:30
Dobry przepis.
ilka01 03.04.2017 16:51
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak