Sposób przygotowania

Do garnka wsypać mąkę i sól, dodać jajka, mąkę, mleko i wodę. Wszystkie składniki wyrobić na gładką masę i odstawić na 30 minut. Płatki migdałowe zrumienić na patelni i przesypać do miseczki. Jabłka obrać, wykroić środki, pokroić na krążki o grubości ok 0,5 cm. Na patelni rozgrzać olej i wlać porcję ciasta. Usmażyć omlet do momentu, gdy brzegi lekko się zarumienią. Poukładać na nim 5 krążków jabłka i smażyć jeszcze ok 1 minuty. Odwrócić omlet i smażyć jeszcze ok 2 minuty. Pozostałe 2 omlety przygotować w ten sam sposób. Cynamon wymieszać z cukrem, posypać omlety. Udekorować migdałami.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Wygląda wspaniale:)
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Wyśmienite
  • 7
    original
    Opublikowano

    rosik93

    ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    az zglodnialam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale smacznie wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszny!
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    oryginalny i smaczny:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo apetyczny ten omlecik
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    fajny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marines27

    Pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    prawdziwa pychotka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !