Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

Marynata do ryby:
3 łyżki sosu sojowego jasnego
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
3 łyżki soku z cytryny

Rozmrożoną rybę umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę(około 2x2 cm).Składniki marynaty wymieszać,połączyć z rybą i wstawić do lodówki na 2 godziny.Obrane marchewki pokroić w talarki(jeśli jest grubsza,w pół talarki)i ugotować.Rybę obsmażyć na gorącym oleju.Podgrzybki(rozmrożone i odsączone-wodę z pod grzybów zachować)przesmażyć na oleju,dodać pokrojonego w pół krążki pora.Przesmażyć,dodać ugotowaną marchewkę,rybę,doprawić do smaku solą,pieprzem,delikatnie wymieszać i jeszcze chwilę smażyć.Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.Wodę smakową z rozmrożonych podgrzybków wlać do rondla,dolać wody,zagotować.Mąkę rozprowadzić wodą,wlać do wywaru i chwilę gotować.Na koniec doprawić solą,pieprzem maggi i słodką śmietaną według uznania.Gulasz podawać z ryżem polanym sosem.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    grzyby i ryba - ciekawe połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !