Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszto z groszkiem i kiełbasą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza pęczak 1 szklanka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
seler korzeniowy 1/4 sztuki
kiełbasa wiejska 2 sztuki
groszek mrożony 3/4 szklanki
papryka w płatkach 2 łyżki
szpinak baby 1 garść
bulion warzywny 500 mililitrów
sól i pieprz
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszto z groszkiem i kiełbasą

Kroki postępowania

1
Na łyżce masła podsmażyć drobno pokrojoną cebulę.
Krok 1 - Kaszto z groszkiem i kiełbasą  foto
2
Dodać do garnka kaszę, mieszając podsmażać 3 minuty.
Krok 2 - Kaszto z groszkiem i kiełbasą  foto
3
Wrzucić startą na dużych oczkach włoszczyznę, groszek, pokrojoną w plasterki kiełbasę. Przemieszać smażyć 3 minuty.
Krok 3 - Kaszto z groszkiem i kiełbasą  foto
4
Zalać bulionem, dodać płatki papryki, wsypać przyprawy, dusić około 25 minut na małym płomieniu, pod przykryciem. Co jakiś czas przemieszać.
Krok 4 - Kaszto z groszkiem i kiełbasą  foto
5
Do miękkiej kaszy dodać opłukany, pokrojony szpinak. Wymieszać, zaraz odstawić garnek. Dodać łyżkę masła, doprawić jeśli jest tak potrzeba. Wymieszać.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 5 - Kaszto z groszkiem i kiełbasą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 18.01.2017 00:15
super propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak