Sposób przygotowania

1. z udek i włoszczyzny gotujemy bulion,
2. warzywa kroimy w grubą kostkę, przyprawiamy oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem,
3. pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 15 min,
4. z bulionu usuwamy włoszczyznę i udka,
5. mięso z udek kroimy w kostkę, wrzucamy do bulionu, dodajemy pomidory, gotujemy,
6. upieczone warzywa dodajemy do zupy, przyprawiamy do smaku,
7. chwilę jeszcze trzymamy na ogniu,
8. podajemy z grzankami czosnkowymi

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    pycha:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszna zupka
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pewnie smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !