Przepis i sposób przygotowania na: Grilowane polędwiczki wieprzowe z borowikami i pomidorkami
Mięso natarłem pokruszonym pieprzem, tymiankiem, rozmarynem i oliwą. Oliwą na koniec koniecznie, gdyż zamknie ona pory mięsa i nie przejdzie ono aromatem przypraw.
Polędwiczki pozostawiłem na około godzinę w temperaturze pokojowej.
Tak zamarynowane mięso zgrillowałem , doprawiłem solą i pieprzem.
Prawdziwki pokroiłem na podłużne plastry. Na patelni rozgrzałem masło, poddusiłem czosnek i usmażyłem grzyby.
Zgrillowałem pomidorki koktajlowe. Na oliwie usmażyłem talarki ziemniaków.
Na talerzu ułożyłem równolegle usmażone ziemniaki, zgrillowane polędwiczki , posypałem posiekaną natką. Dodałem pomidorki w towarzystwie ulubionego sosu.