Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka wielowarzywna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

papryka czerwona 1/2 szt
kapusta pekińska 1 szt
rzodkiewki 3 szt
ogórek zielony 1/2 szt
cebula czerwona 1/2 szt
natka pietruszki 3 łyżki
Koperek suszony Prymat 1 łyżka
marchewka 1 szt

Sos

olej rzepakowy 3 łyżki
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczki
ocet balsamiczny 5 kropli

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka wielowarzywna

Warzywa oczyszczamy. Cebulę kroimy w piórka, ogórka w półplasterki, kapustę pekińską szatkujemy, rzodkiewkę kroimy w półplasterki. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach tarki. Paprykę kroimy w cienkie paseczki. Z podanych składników przygotowujemy sos i mieszamy go razem z warzywami. doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.09.2016 19:39
kolorowa i smaczna
Wafelek2601 17.09.2016 09:14
Super do obiadu
Grazyna0211 17.09.2016 08:41
apetyczna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak