Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

polędwica w musztardzie

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa
1 szt
Musztarda sarepska Prymat
1 słoiczek
Sklep Prymat
sól
1 łyzeczka
Sklep Prymat
pieprz
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
olej rzepakowy
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica w musztardzie

Polędwicę myjemy, osuszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Smarujemy z każdej strony musztardą. Odkładamy na całą noc do lodówki. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni pod przykryciem. 5 minut przed końcem czasu odkrywamy naczynie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 24.08.2016 19:51
Smakowite mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak