Składniki:
mąki (z tego 50g na rozczyn) + maka do posypania stolnicy, |
350 g
|
miękkiego masła |
50 g
|
cukru |
50 g
|
świeżych drożdży lub łyżka suszonych |
30 g
|
jaja |
2
|
mleko |
150 ml
|
papier do pieczenia |
|
obranych orzechów włoskich (+ kilka polówek do dekoracji), |
200 g
|
orzechów laskowych |
100 g
|
mleko |
2 lyzki
|
miodu |
3 lyzki
|
skórka z cytryny |
|
cukru wanilinowego |
1 lyzeczka
|
jajko |
|
cynamonu |
1 lyzka
|
aromat rumowy |
|
mleko ciepłe |
1-2 łyżki
|
cukier puder |
1/2 szklanki
|
aromat rumowy |
kilka kropli
|
rum |
2 lyzki
|