Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek smażony wg Gosi

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek surowy 6 plastrów
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
tłuszcz do smażenia
jogurt naturalny 200 gram
ząbki czosnku 3

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek smażony wg Gosi

Kroki postępowania

1
Plastry surowego boczku przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Przekładamy do miski.
Krok 1 - Boczek smażony wg Gosi foto
2
Do wysokiego naczynia przekładamy jogurt naturalny i dodajemy obrane ząbki czosnku. Blenderem miksujemy na sos.
Krok 2 - Boczek smażony wg Gosi foto
3
Sos czosnkowy wlewamy do boczku i dokładnie mieszamy. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na noc.
Krok 3 - Boczek smażony wg Gosi foto
4
Na następny dzień zamarynowane plastry boczku smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z każdej strony. Usmażony boczek wykładamy na talerz.
Krok 4 - Boczek smażony wg Gosi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 25.07.2016 09:41
dobry pomysł
kd045 24.07.2016 21:36
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak