Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz z papryką i pieczarkami

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka
80 dag
masło
2 łyżki
cebula
3 sztuki
pieczarki
250 gram
czosnek
2 ząbki
koncentrat pomidorowy
3 łyżki
bulion
1,5 szklanki
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz do smaku
kminek do smaku
słodka papryka do smaku
majeranek do smaku
wino czerwone
1 szklanka
papryka czerwona
3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z papryką i pieczarkami

Mięso pokroić w kostkę,doprawić solą,pieprzem i papryką,zrumienić na rozgrzanym maśle.Cebulę i czosnek obrać,posiekać,dodać do mięsa.Pieczarki oczyścić,sparzyć i pokroić w plasterki.Papryki oczyścić,pokroić w kostkę.Warzywa wymieszać z koncentratem,dodać do karkówki,podlać winem i bulionem,dodać kminek i majeranek.Dusić ok.90 minut na wolnym ogniu,często mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 25.04.2012 23:43
bardzo mi się spodobał

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak