Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szarlotka kakaowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
50 dag
jajko
5 sztuk
cukier
1 1/2 szklanki
jabłka
3-4 sztuki
olej
szklanka
kakao
2 łyżki
pr. do pieczenia
łyżecvzka
Soda oczyszczona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
cynamon
łyżeczka
Sklep Prymat
cukier waniliowy
opakowanie
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka kakaowa

Jajka utrzeć z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Wymieszaną mąkę stopniowo dodawać do masy jajecznej na przemian z olejem. Ciągle ucierać. Na końcu dodać do ciasta cynamon i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Jabłka obrać, pokroić na drobne kawałki, dodać do ciasta, wymieszać i piec ok 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 14.04.2012 16:37
fajne
christopher1 28.08.2010 12:02
dość łatwe w przygotowaniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak