Sposób przygotowania

Masło utrzeć z niepełną szklanką cukru. i skórką cytrynową na puszystą masę. Nie przerywając ucierania dodawać żłtko, jajka i mąkę. Ciasto wstawić do lodówkio na 30 min. Pozostały cukier skarmelizować, dodać śmietanę i miód. Zagotować. Dodać orzechy i wymięszać. 2/3 cuiasta rozwałkować, wyłożyć nim blachę, na nim ułożyć masę orzechową. Pozostałe ciasto rozwałkować, powycinać z niego paseczki i ułożyc z nich kratkę. Paseczki posmarować roztrzepanym żółtkiem. Piec ok 45 min. Ciasto posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    mniam mniam...
  • 8
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja również polecam przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !