Przepis i sposób przygotowania na: pulpeciki w occie :)
Nasze kuleczki podsmażamy na oliwie z oliwek,postarajmy się zrobić to z każdej strony (próbowałam też gotowanych ale jakoś te podsmażane maja większe wzięcie :))
Wodę z octem gotujemy na małym ogniu,dodajemy do smaku liść laurowy ,ziele angielskie (ja daje dosłownie 3-4 kulki),i troszkę gorczycy,marchewkę pokrojona w plasterki i cebulę w drobne piórka. Całość gotujemy jakieś 20 min. Po odstawieniu z ognia dodajemy do smaku trochę cukru żeby zalewa nie była zbyt kwaśna.
Podsmażone kuleczki,razem z oliwka przekładamy do wysokiej miseczki i zalewamy taką gorącą marynatą. Gotowe !
Najlepiej smakuje po jakiś 2-3 dniach kiedy mięso przejdzie na wskroś smakiem zalewy!
Idealnie nadają się na zimne zakąski . SMACZNEGO !!