Przepis i sposób przygotowania na: izaura
*1.5 szklanki mąki
*1.5 szklanki cukru
*3łyżki kakao
*1margaryna
*3łyżeczki proszku do pieczenia
*1cukier waniliowy
*4jajka
*5łyżek wody
MASA:
*50-70 dkg twarogu
*4jajka
*0.5kostki masla
*wiórki kokosowe
1) Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy gotować 5 min. po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. odlać pół szklanki masy. do reszty dodać mąkę proszek do pieczenia i pianę z bialek wlać do formy
2) Zmielony twaróg połączyć z pozostałymi składnikami i utrzeć na gładką masę. wyłożyćna cisto i piec w piekarniku 60min (200stopni) po upieczeniu polać odlaną masą i posypać wiórkami kokosowymi.