Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kurki w zalewie octowej

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki
1 kg
marchew
1 kg
cebula
1 szt
woda
4 szkl
ocet
1 szkl
cukier
5 łyz
sól
1 łyż
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Goździki całe Prymat
5
Sklep Prymat
ziele angielskie
5
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kurki w zalewie octowej

Robimy zalewę gotujemy wszyskie składniki. Marchewkę i cebule kroimy w prązki. Cebule przelewamy wrzątkiem na sitku. Kurki oczyszczone wrzucamy do osolenej wody i dodajemy marchew i cebulę i gotujemy 7 min. Gorące wkładmay do słoików i pasteryzujemy 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak