Sposób przygotowania

Bagietkę kroimy na 6 części, każdą z nich w poprzek na pół. Wkładamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 100 stopni C, żeby wierzch stwardniał.

W międzyczasie pomidory obieramy ze skórki (po sparzeniu) i kroimy na drobne kosteczki, odsączamy z nadmiaru wody. Doprawiamy solą i pieprzem.

Wyjmujemy bagietkę i wcieramy w nią czosnek, następnie skrapiamy oliwą z oliwek. Nakładamy pomidory na bagietkę i całość wkładamy na 10 minut do piekarnika.

Na koniec dekorujemy każdą grzankę świeżym listkiem bazylii.
Grzanki wspaniale smakują popijane schłodzonym czerwonym, półwytrawnym winem :)

P.S. Mój pierwszy przepis ;) Oby smakowało!!! ;)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !