Sposób przygotowania

Mąkę gryczaną zaparzyć gorącym tłuszczem i dobrze wymieszać. Wsypać mąkę pszenną i wlewać - stale ukręcając - tyle zimnej wody, aby masa uzyskała konsystencję gęstej śmietany. Posolić, dodać drożdże roztarte z odrobiną cukru, mocno ukręcić i odstawić w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto wymieszać, przełożyć do natłuszczonej okrągłej formy i wstawić na godzinę do piekarnika nagrzanego do około 190 stopni. Upieczoną babę pokroić jak tort i od razu podawać z topionym masłem.

Komentarze

  • 9
    original
    Opublikowano

    Kate131

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    świetna
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ciekawy przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agano

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !