Sposób przygotowania

Z mąki, margaryny i utartego sera zagnieść ciasto i pozostawić w chłodnym miejscu na co najmniej 1 godzinę, aż dobrze się schłodzi. Następnie rozwałkować i wycinać z ciasta średniej wielkości trójkąty. Napełnić dżemem, uformować małe rogaliki i przełożyć na blachę - piec w nagrzanym do około 170 stopni piekarniku przez około 15-20 minut, na złoty kolor. Po wyjęciu posypać na gorąco cukrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszności, uwielbiam wszystkie ciasteczka ::D
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    rogaliki muszą być pyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Robię bardzo podobne rogaliki. Z tym, ze używam serka homogenizowanego. Czasem do środka pakuję kawałki brzoskwiń z zalewy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !