Sposób przygotowania

- Na oliwie z oliwek extra vergine podsmażamy chwilę posiekany czosnek, dodajemy wołowinę, rozdrabniamy,gdy mięso będzie już ładnie podsmażone, dodajemy osączoną fasolę oraz kukurydzę, mieszamy, czekamy 5 minut
- W tym czasie kroimy w kostkę pomidory, a gdy upłynie już 5 minut dodajemy razem z ich sokiem do gotowej wieprzowiny z kukurydzą i fasolą, doprawiamy solą, przyprawą meksykańską oraz dodajemy posiekane chilli i przecier pomidorowy, starannie mieszamy. Po upływie 15 minut gasimy płomień.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    super! na pewno wypróbuję!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Rewelacja, jeszcze z białą fasolą
  • 0
    original
    Opublikowano

    anecia04

    Koper fasola jest czerwona!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Widzę, że jest czerwona, ja dodałam jeszcze DODATKOWO białą i było rewelacyjne. Miałam problem z mięsem, bo raz napisane, że wieprzowina, a raz wołowina, ale zrobiłam z łopatki wieprzowej.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    musze to zrobic
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    w chili lubię to, że długo się dusi a najlepsze jest odgrzewane...jeśli zostanie do odgrzania...
  • 3
    original
    Opublikowano

    anecia04

    cieszę się, że smakowało!
  • 3
    original
    Opublikowano

    anecia04

    faktycznie jest bład w przepisie, ma być wieprzowinka, przepraszam za błąd
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowity przepis !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    Pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    super przepis, musze wyprobowac
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    mniam
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ale apetyczne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    musi byc pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !