Sposób przygotowania

Szynkę pokroić na paseczki szerokości 2-3 cm. Jajka ubić z mąką i szczyptą soli na jednolitą masę. Maczać w niej plasterki szynki i smażyć na złoty kolor na średnim ogniu. Miód wymieszać z oliwą, wlać na patelnię i smażyć do chwili aż zacznie się karmelizować. Dodać usmażone paseczki szynki i podgrzewać, polewając karmelem, aż na szynce pojawi się karmelowa glazura. Przełożyć do salaterki i przybrać kawałkami ananasa.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Mniam, szynka i miód... Super!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !