Sposób przygotowania

Kapustę drobno poszatkować, zalać małą ilością gorącej wody, posolić i gotować.
Rabarbar drobno pokroić, dodać do kapusty gdy prawie miękka i ugotować.

Cebulę obrać, drobno pokroić i usmażyć na części tłuszczu.
Z pozostałego tłuszczu i mąki przygotować jasnozłotą zasmażkę.
Do kapusty dodać cebulę, zasmażkę, cukier, ewentualnie kwasek cytrynowy i sól, wymieszać i mieszając zagotować.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    bardzo lubię to danie, ale na wiosnę!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    bardzo lubię to danie, ale na wiosnę!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !