Sposób przygotowania

CIASTO: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, do białek stopniowo dokładać po jednym żółtku, łyżce mąki wymieszanej z proszkiem i łyżce cukru, delikatnie połączyć. Wlać ciasto do wysmarowanej i wysypanej tartą bułką blachy. Piec w temp. 180 st. C przez ok. 20 min. Wystudzić.
KREM: 2 szklanki mleka zagotować, w pozostałym mleku rozprowadzić budyń, obie mąki i 3 łyżki cukru. Całość połączyć z gorącym mlekiem i zagotować. Ugotowaną masę dobrze wystudzić.
Masło zmiksować do białości z 1 łyżką cukru, po ubiciu stopniowo dokładać wystudzony budyń i dalej miksować do uzyskania gładkiej masy. Wyłożyć na blat ciasta.
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do wystygnięcia.
Na wierzch kremu położyć owoce i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Bogusiaz

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !