Sposób przygotowania

Borowiki namoczyć w letniej wodzie, kurki umyć. Piersi kurczaka umyć. Rozgrzać 2 łyżki oleju i obsmażyć na nim kurczaka z każdej strony przez 2-3 minuty, przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, ostudzić. Grzyby i kurczaka pokroić, grzyby podsmażyć na tłuszczu ze smażenia kurczaka, przyprawić solą i pieprzem, dodać borowiki razem z wodą, w której się moczyły, dusić ok. 5 minut, ostudzić. Dymkę oczyścić, odciąć ciemnozielony szczypior, pozostawiając na ok. 15 minut, cebulki obrać, umyć, pokroić w cienkie talarki. Włożyć wszystko do salaterki, ostrożnie wymieszać.
Majonez z bazylią: 1 żółtko z 1 łyżeczką musztardy, 1 łyżeczką octu, 1 łyżeczką cukru i solą ubić na gęstą masę. W trakcie ubijania stopniowo dodawać olej, dodać 2 łyżki śmietanki, 3 łyżki świeżej, posiekanej bazylii. Przyprawić solą, pieprzem. Polać sałatkę i odstawić, aby dobrze się przegryzła.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    To jest moja ulubiona
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Dobry przepis.
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Na pewno pyszna!
  • 5
    original
    Opublikowano

    plocia

    interesujący przepisy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Takiej wersji jeszcze nie próbowałam, ale brzmi pysznie :).

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !